CFB Izobraževalno – kreativni dnevi

Country, Folk & Blues Kozol’c se je lani prvič zgodil v Kozolcu na Poljani, kot nadaljevanje Country, Folk & Blues Festivala, ki se je zgodil pred tem dvakrat na Koroškem.

Dogodek, ki združuje ameriško kulturo in slovenske ljudi, bi želeli pobližje predstaviti javnosti in v to povezati v sodelovanje več generacij, institucij, interesov ter (sub)kultur.
Z namenom povezovanja različnosti združujemo tudi umetnost govorjene in petek besede z glasbo in plesom.

***

V obdobju od 1. marca do 9. maja vam predstavljamo naslednja kulturno – izobraževalna druženja:

7. MAREC ob 10h – Country & Folk predavanje in kratek koncert; Medgeneracijski center, Ravne na Koroškem

14. MAREC ob 10h – Country & Folk predavanje in kratek koncert; Medgeneracijski center, Mežica

19. MAREC ob 16h – Country & Folk predavanje in kratek koncert; Poročna dvorana, Črna na Koroškem

Predavanja bodo govorila o country in folk zvrsteh glasbe, skozi 20. stoletje. Predavanja bosta vodila Mojca Kamnik, profesorica glasbe, vsestranska glasbenica in krovna vodja CFB vsebin in Milan Kamnik, koroški kantavtor, znan po uporabi koroščine v svojih pesmih, kulturni delavec in idejni vodja in pobudnik Country, Folk & Blues vsebin na Koroškem. Skupaj bosta zaigrala par avtorskih skladb skozi petje in na kitaro, violo, orglice z vplivi country- glasbe in nekaj skladb, ki so pomembno vplivale na razvoj slednjih zvrsti.

***

27. MAREC ob 10h – Blues predavanje in kratek koncert; Medgeneracijski center, Ravne na Koroškem

4.APRIL ob 10h – Blues predavanje in kratek koncert; Medgeneracijski center, Mežica

18. APRIL ob 18h – Blues predavanje in kratek koncert; Poročna dvorana, Črna na Koroškem

Drugi sklop druženj bo vodila zasedba »Ljudski Blues«, ki bo predstavila blues kulturo in zaigrala nekaj slovenskih ljudskih pesmi z bluesovskim pridihom na citre in orglice. Zasedbo sestavljata Natalija Šepul Erič in Miha Erič.

Miha Erič je vsesplošni umetnik in glasbenik, med drugimi je član Prismojenih profesorjev bluesa in Zasedbe SMET, sodeluje pa tudi s številnimi drugimi Slovenskimi in tujimi glasbeniki ter razstavlja lastna grafična dela. Natalija Šepul Erič je akademska citrarka ter magistra etnologije in kulturne antropologije. Je tudi direktorica Zavoda Orbita in managerka Prismojenih profesorjev bluesa.

***

18. APRIL ob 10h – Kavbojski ples – kratka zgodba o kavbojskem o plesu in delavnica; Medgeneracijski center, Ravne na Koroškem

25. APRIL ob 10h – Country Line Dance – kratka zgodba o kavbojskem o plesu in delavnica; Medgeneracijski center, Mežica

10. MAJ ob 16h – Country Line Dance – kratka zgodba o kavbojskem o plesu in delavnica; Poročna dvorana, Črna na Koroškem


Zadnji sklop predavanj in delavnic bo namenjen delavnicam kavbojskega plesa, ki jih bo vodil David Prestor – odličen plesalec z Gorenjske. David se s plesom ukvarja že vrsto let, pred dobrimi petimi leti pa je ustanovil lastno plesno šolo »Wild west«, s katerimi so zasedali prva mesta na Evropskih plesnih tekmovanjih kavbojskega plesa. Je tudi krovni organizator »Wild west« festa – festivala kavbojskega plesa in country glasbe na Zbiljskem jezeru.

Vsi omenjeni dogodki bodo zastonj, zato prijazno vabljeni!